Een andere kijk op spiritualiteit

Ik had in een vorige blog al geschreven dat spiritualiteit belangrijk is voor me. Maar dat het vaak moeilijk is om hierover te schrijven. Het wordt al snel een ‘wollig’ verhaal over het grote (N)Iets.

Vorige week kocht ik de Happinez. Het is een blad voor mensen die bezig zijn met spiritualiteit. Nu, ik koop nooit magazines. Heel eerlijk. Ik liep rond in het station en had 2 uur om te doden, dus vandaar mijn uitzondering-op-de-regel-aankoop.

Het grappige is, dat er een interview in de Happinez stond met Tim van Vliet. Een Nederlander die een boekje schreef, ‘Open je ogen‘, over stappen naar spirituele groei. Ik heb het boekje nog niet gelezen, maar in het interview vertelt hij een idee, waar ik de laatste paar dagen ook mee bezig was. Synchroniciteit?

In ieder geval, ons idee is: wat als je het woord “God” nu gewoon vervangt door het woord Leven?

‘Ik geloof in God’, wordt dan ‘ik geloof in het Leven’. Mensen vrezen geen God, mensen vrezen het Leven. Het Verrukkelijke Leven dat onvoorspelbaar is, dat ruig en onstuimig kan zijn, dat pijnlijk kan zijn. Maar dat ook bloedmooi en overweldigend, grappig en charmant kan zijn. 

Ik vond het in ieder geval een boeiend experimentje.
Boeiend genoeg, om met jullie te delen. 😉
En wie weet is het een leuke boekentip voor de eindejaarsperiode!

2 gedachten over “Een andere kijk op spiritualiteit

Reacties zijn gesloten.