Ik ben bang om jou te verliezen.

Zoals ik al had aangekondigd, volgde ik begin april een vierdaagse opleiding rond relatietherapie. Ik wil graag koppels begeleiden die mekaar kwijt zijn geraakt en die zich willen inzetten om de relatie terug op het spoor te krijgen. Mijn verantwoordelijkheid als therapeut is om hierin voldoende geschoold te zijn.

EFT
Ik koos voor de opleiding EFT, Emotionally Focussed Therapy. Deze vorm van therapie werd in het leven geroepen door Sue Johnson. La Johnson gaf een indrukwekkend eerste inleidende dag.

Sue Johnson
In tegenstelling tot de indruk die ze wekt in de filmpjes op YouTube, is dit helemaal geen ‘softe’ madam. Ik was heel erg onder de indruk van haar gedrevenheid, haar rotsvaste geloof in haar werkmodel en haar cliënten. Ze was grappig, spontaan en ze durfde ook heel openlijk toegeven dat ze zelf af en toe de mist in gaat met cliënten. Waarop ze aanvult dat cliënten zelf expert zijn in hun leven en aangeven waar ze aan toe zijn en waar niet.

Vier dagen introspectie
De opleiding was zeer intenstief. We hebben hard gewerkt, geoefend en vooral heel veel aan introspectie gedaan. Ik werd er geconfronteerd met mijn eigen hechtingsbehoeftes en -angsten. Zo kreeg ik ook een beter zicht op welke ’truukjes’ ik inzet als deze verlangens en angsten geraakt worden. Pas als ik daar voor mezelf een zicht op heb, kan ik ze ook mee helpen ontdekken en ontmijnen bij anderen.

Relatietherapeut (i.o.)
Natuurlijk is mijn vorming als relatietherapeut nu nog niet afgerond. Er staat nog één en ander op het programma. Maar ik heb een goede basis meegekregen en ik kijk er naar uit om, samen met mijn cliënten, verder te leren, te ontdekken en te experimenteren.
Heb je nood aan begeleiding in je relatie?
Neem dan contact op voor een kennismakingsgesprek!relatie statusBron